szupertippek.com

Nincs tagsági díj, nincs átverés, több száz magyar sportfogadó közösségünkben, csak reális statisztika. Legjobb ingyenes tippmix tippek és exkluzív sportfogadás stratégiák. Próbáld ki ingyenesen.

Hendikep jelentése a sportfogadásban

 

A hendikep fogadás egy olyan opció a sportfogadásban, ahol a bukméker egyik csapatot vagy játékost előnyhöz vagy hátrányhoz juttat a mérkőzés előtt. Ez a hendikep segít kiegyenlíteni a mérkőzés esélyeit, amikor egyik fél egyértelműen erősebbnek számít a másikhoz képest.

 

Például, ha egy labdarúgó mérkőzésen a Barcelona a Real Madrid ellen játszik, és a bukméker úgy dönt, hogy a Barcelona kap egy -1,5 gólos hendikepet, akkor a Barcelona csak akkor nyerheti meg a fogadást, ha legalább 2 góllal többet lő, mint a Real Madrid. Ha a Barcelona csak egy góllal nyer, akkor a fogadás a Real Madrid számára lesz nyerő.

 

A hendikep fogadások nagyon népszerűek a profi fogadók körében, mivel lehetőséget adnak arra, hogy magasabb oddsokkal fogadhassanak a mérkőzések során. Fontos azonban megérteni a hendikep fogadások működését és szabályait, hogy sikeresen tudjunk használni ezeket az opciókat.

 

 

hendikep jelentése

↪️ Ingyenes tippekért katt ide

Hendikep jelentése tippmix

 

A hendikep jelentése a sportfogadásban egy olyan rendszer, amelynek célja az esélyek kiegyenlítése a két versenyző, vagy csapat közötti erőviszonyok alapján. A hendikep fogadás lényege, hogy az esélyesebbnek tartott félnek egy hátrányt adva is érdekessé váljon a fogadás. Például egy labdarúgó mérkőzésen, ha az egyik csapat a papírforma szerint erősebb, akkor a bukméker a gyengébb csapatnak ad például két gólos hendikepet, vagyis csak akkor nyer a fogadás, ha a gyengébb csapat nem kap két gólnál több hátrányt.

A hendikep fogadások kiváló lehetőséget kínálnak a fogadóknak arra, hogy még izgalmasabbá és érdekesebbé tegyék a sporteseményeket. Fontos azonban megfelelően felkészülni, és alaposan átgondolni a fogadásokat, hogy sikeresen tudjunk profitálni a hendikep fogadások nyújtotta lehetőségekből. A megfelelő elemzés, statisztikák figyelembe vétele és alapos mérlegelés nagy segítség lehet a hendikep fogadások sikeres lebonyolításában.

 

🔝 Top 5 megbízható új sportfogadási oldalak magyar felülettel és nagyszerű hendikep fogadási ajánlattal


 

Regisztrálj Most

Játssz Most

Regisztrálj Itt

Szerezz Bónuszt

Dachbet

 

Welcome Bonus 

 

40 000 Ft-ig

Üvözlő Tippmix Bónusz

 

100 % akár 

 

40 000 Ft-ig

Playio

 

100 % akár 

 

35 000 Ft-ig

RoyalGame

 

üdvözlő bónusz

 

35 000 Ft-ig

hendikep jelentése
hendikep jelentése
hendikep jelentése

Játssz Most

Üvözlő Tippmix Bónusz

 

100 % akár 

 

35 000 Ft-ig

hendikep jelentése
hendikep jelentése

Hendikep típusok

 

A hendikep fogadások olyan fogadási típusok, ahol az egyik csapat vagy játékos kitalált hátrányból vagy előnyből kezd egy adott mérkőzésen. Ez a módszer azért alkalmazott, hogy a fogadóknak egyenlőbb esélyeket biztosítson a fogadásoknál. Néhány példa a hendikep fogadásokra:

 • Az Ázsiai hendikep: Ebben a típusban a mérkőző felek között egy virtuálhas hendikepet alkalmaznak annak érdekében, hogy a két fél esélyei közelebb kerüljenek egymáshoz. Például, ha egy csapat nagy favorit, akkor rá lehet rakni egy negatív hendikepet, hogy többet kelljen nyernie a fogadásnak.

 • Európai hendikep: Ebben a hendikep típusban a cél az, hogy az egyik csapatot vagy játékost hátrányba helyezze. Például, egy foci mérkőzésen az egyik csapatnak -1 gólos hendikeppel indulni, tehát a fogadó azt várja, hogy az adott csapat legalább 2 góllal fog nyerni a hendikepet figyelembe véve.

 

Ázisiai hendikep

 

Az "Ázsiai Hendikep" fogadási forma az olyan fogadóirodák eszköze, amivel egy adott sporteseményt egyenletesebbé tehetnek a fogadások szempontjából. Ennek a fogadási formának köszönhetően vonzó lehet azok számára, akik kiegyenlítettebb erőviszonyú meccsre szeretnének fogadni. Az ázsiai hendikep során a fogadóirodák kizárják a döntetlen lehetőségét, így csak két opció közül lehet választani: a hazai vagy a vendég csapat győzelmét. Ezeknél a fogadásoknál a csapat előnyeit vagy hátrányait súlyozzák, ami kiegyenlített fogadási lehetőséget teremt. A cél az, hogy mindkét csapat esélyét közelítsék egymáshoz, így mindkét félre lehet fogadni majdnem 50% valószínűséggel.

Az ázsiai hendikep fogadási forma mellett számos más hendikep piac is létezik, például az Európai hendikep (EH) vagy a Split (kettős) Ázsiai Hendikep. Ezek a formák további lehetőségeket biztosítanak a fogadóknak a sportfogadási stratégiáik diverzifikálására.

A hendikepes fogadások megbízható és ésszerű módjait kínálják a fogadóknak a nyereség elérésének. Fontos azonban, hogy megfelelően kövessék és értelmezzék a csapatok formáját és a mérkőzések kimenetelét. Az ázsiai hendikep fogadások választása különösen vonzó lehet olyan sportágakban, ahol a végeredmény erős pontszámkülönbségeket eredményezhet.

Összességében az ázsiai hendikep fogadások jó lehetőséget nyújtanak a fogadóknak a változatos sportfogadási stratégiák alkalmazására és a potenciális nyereség növelésére.

 

Vegyük például egy labdarúgó mérkőzést az Arsenal és a Liverpool között. Az ázsiai hendikeppel a következő piacok érhetők el:

 • Arsenal +0,5
 • Liverpool -0,5

Ha arra fogadunk, hogy az Arsenal +0,5 hendikeppel fog nyerni, akkor a mérkőzés végeredményét tekintve, az Arsenal kap egy fél gól előnyt a kezdés előtt. Tehát ha az Arsenal megnyeri a mérkőzést, a fogadásunk nyer, míg ha a mérkőzés döntetlennel zárul, akkor a tétünk visszatér hozzánk.

Ha viszont azt választjuk, hogy a Liverpool -0,5 hendikeppel fog győzni, akkor a Liverpoolnak minimum egy góllal kell nyernie ahhoz, hogy a fogadásunk nyerő legyen. Ha a Liverpool csak egy góllal győz, akkor a tét visszajár hozzánk, tehát nem vesztünk, de nem is nyerünk.

Ez a példa azt mutatja meg, hogy az ázsiai hendikep fogadási forma hogyan változtatja meg a fogadási opciókat és a mérkőzés kimenetelére tett fogadások jellegét. A hendikepes fogadások izgalmas lehetőséget nyújtanak a sportfogadások szerelmeseinek.

 

Európai hendikep

 

Az Európai Hendikep (European Handicap) egy másik formája a hendikep fogadásnak a sportfogadásban. Ez a fogadási forma különösen elterjedt Európában. Az Európai Hendikep különbségét az Ázsiai Hendikep-től az jelenti, hogy az egész számú hendikepek, például +-1, +-2, stb., alkalmazhatók, ami azt jelenti, hogy a mérkőzés végeredményénél a döntetlen (Push) is lehetőség.

Az Európai Hendikeppel történő fogadás során egy csapat vagy játékos kap egy előnyt (pozitív hendikep) vagy hátrányt (negatív hendikep) a mérkőzés kezdetén. Például, ha az egyik csapatot +1,5 hendikeppel fogadunk az Európai Hendikepen, ez azt jelenti, hogy az adott csapatnak legalább két góllal kell nyernie a fogadásunk nyeréséhez (mivel a +1,5 hendikeppel kap egy fél gólos előnyt).

Az Európai Hendikep fogadások különböző lehetőségeket és stratégiákat kínálnak a sportfogadóknak, hogy diverzifikálják a fogadási portfóliójukat és javítsák a nyerési esélyeiket. Fontos azonban megfelelően értelmezni a hendikep opciókat és a csapatok közötti erőviszonyokat a sikeres fogadások érdekében.

 

Vegyük például egy tenisz mérkőzést Roger Federer és Novak Djokovic között. Az Európai Hendikepen a következő piacok érhetők el:

 • Roger Federer +2,5
 • Novak Djokovic -2,5

Ha arra fogadunk, hogy Roger Federer +2,5 hendikeppel fog nyerni, akkor ez azt jelenti, hogy Federernek legalább két szettet kell nyernie a mérkőzés során ahhoz, hogy a fogadásunk nyerő legyen. Ha Federer 2 vagy több szettet nyer vagy a mérkőzéstől maximum egy szettel veszít, akkor a fogadásunk nyerő lesz.

Ha viszont azt választjuk, hogy Novak Djokovic -2,5 hendikeppel fog győzni, akkor Djokovicnak legalább három szett különbséggel kell nyernie a mérkőzést ahhoz, hogy a fogadásunk nyerő legyen. Ha Djokovic több mint három szett különbséggel nyer, akkor a fogadásunk is nyerő lesz.

Ez a példa bemutatja, hogy az Európai Hendikep fogadási forma hogyan alkalmazható egy tenisz mérkőzésre, és hogyan lehet különböző előnyöket vagy hátrányokat beállítani a fogadáshoz, hogy izgalmassá tegye a mérkőzés kimenetelére tett fogadásokat.

 

GYIK - Gyakran Ismételt Kérdésed hendikep jelentése

 

 • Mi az a hendikep fogadás?

A hendikep fogadás olyan fogadási forma, ahol egy csapat vagy játékos előnyt vagy hátrányt kap a mérkőzés kezdetén annak érdekében, hogy az erőviszonyokat kiegyenlítsék a fogadások szempontjából.

 

 • Miben különbözik az Ázsiai Hendikep az Európai Hendikeptől?

Az Ázsiai Hendikep kizárja a döntetlen lehetőségét, míg az Európai Hendikepnél a döntetlen is eredmény lehet. Az Európai Hendikep egész számú hendikepekkel dolgozik, míg az Ázsiai Hendikep különlegesebb opciókat kínál.

 

 • Mikor érdemes hendikep fogadást helyezni?

Hendikep fogadást érdemes helyezni akkor, amikor egy mérkőzésen erős egyensúlytalanság van a csapatok között, és a hendikep segíthet az erőviszonyok kiegyenlítésében, hogy vonzóbb oddsokat kínáljon.

 

 • Milyen sportágakban alkalmazható a hendikep fogadás?

A hendikep fogadás széles körben alkalmazható különböző sportágakban, például labdarúgásban, teniszben, kosárlabdában és más versenysportokban is.

 

 •  Milyen stratégiát lehet alkalmazni a hendikepfogadásoknál?

 A hendikepfogadásokhoz különböző stratégiák léteznek, például az alulértékelt csapatok támogatása vagy az erős csapatok elleni hendikepfogadások keresése. Fontos azonban a helyes elemzés és az információk alapján történő döntéshozata

 

Konkluzió, következtetések hendikep jelentése

 

A hendikep fogadás lényege, hogy egy csapat vagy játékos előnyt vagy hátrányt kap a mérkőzés kezdetén annak érdekében, hogy az erőviszonyokat kiegyenlítse a fogadások szempontjából. Az Ázsiai Hendikep és az Európai Hendikep a leggyakrabban használt hendikep opciók a sportfogadásokban. Az Ázsiai Hendikep kizárja a döntetlen lehetőségét, míg az Európai Hendikep esetén a döntetlen is eredmény lehet.

A hendikep fogadást érdemes alkalmazni olyan mérkőzéseken, ahol erős egyensúlytalanság van a csapatok között, és a hendikep segíthet az oddsok vonzóbbá tételében. A hendikep fogadás széles körben alkalmazható különböző sportágakban, és számos stratégia létezik a hendikepfogadásokhoz, például az alulértékelt csapatok támogatása vagy az erős csapatok elleni hendikepfogadások keresése. A sikeres hendikepfogadásokhoz azonban elengedhetetlen a megfelelő elemzés és információk alapján történő döntéshozatal.

Iratkozz fel hírlevelünkre hogy elsőként értesülhess minden aktualitásunkról.
Küldés
Küldés
Köszönjük.
Te rugăm să îndeplinești toate câmpurile obligatorii!

Gamble Responsibly

Sportfogadás, ingyenes tippmix tippek, tippmix kalkulátor, tuti tippek, legjobb sportfogadó oldalak, legális fogadóirodák,telegram tippmix tippek